Premier Leage: kikapott a bajnok, iksz a csúcsrangadón

Két döntetlen után a harmadik mérkőzésén vereséget szenvedett a Manchester United a Premier League-ben, míg a vasárnapi rangadón a Liverpool és a Chelsea megosztozott a pontokon az Anfield Roadon.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A bajnok alaposan beragadt a rajtnál. A gyenge kezdésre persze magyarázat lehet, hogy számtalan sérült van a csapatban (a múlt héten Wayne Rooney is kidőlt), ráadásul Cristano Ronaldo vasárnap megkedte a háromeccses eltiltásának letöltését.

Sir Alex Ferguson alakulata legutóbb a városi rivális Cityhez látogatott, és szenvedett 1-0-s vereséget. A MU végig nagy fölényben futballozott, ugyanakkor a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak: a nyáron igazolt Nani több gólt is szerezhetett volna, Patrice Evra és Carlos Tevez is nagy helyzetben hibázott, Nemanja Vidics pedig a kapufát találta telibe.


Gyõzött a túlerõ a manchesteri rangadón (BBC)



A City kapusa, Kasper Schmeichel remek teljesítményt nyújtott, mint ahogy a védő Micah Richards is kiválóan játszott. A mérkőzés hőse azonban mégis a brazil Geovanni volt, aki a 31. percben szinte semmiből szerzett gólt, bár nem akármilyent: 22 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. A MU a Premier League 1992-es bevezetése óta nem kezdte ennyire rosszul a bajnokságot, a City hét ponttal előzi meg a „nagytestvért”, és a bajnoki tabella élére is ugrott.

És ott is maradt, a fordulóig még hibátlan Chelsea ugyanis megosztozott a pontokon a Liverpoollal a vasárnapi szuperrangadón, az Anfield Roadon. A valamivel jobban játszó hazaiak már a 16. percben megszerezték a vezetést, Steven Gerrard indítása után a nyáron igazolt Fernando Torres lőtt a bal alsó sarokba úgy, hogy a labda a kapufát is érintette. A Chelsea-nek nem sok helyzete adódott, merthogy remekül védekezett a Pool, John Terry viszont még így egyenlíthetett volna, ha a kapuval szemben eltalálja a labdát. A szünet után visszaállt a Liverpool, de az ellentámadási veszélyesebbek voltak a Chelsea akcióinál. A londoniakat Robert Styles mentette meg, a bíró jóindulattal befújt egy tizenegyest, melyet Frank Lampard értékesített. Az egyenlítő gól után a felek egymással kezdtek el foglalkozni, John Arne Riise viszont a labdával is törődött: lövését azonban Petr Cech kapis hatalmas bravúrral védte.


Robert Styles bíró kisegítette a Chelsea-t (BBC)



A nap harmadik találkozóján az Arsenal 1-1-es döntetlent játszott a Blackburn otthonában. A vendégek Robin Van Persie találatával vezettek, de David Dunn távoli bombája (a középpályás a 72. percben 22 méterről lőtt a bal felsőbe) megfosztotta az őket győzelemtől. A gólban Jens Lehmann is benne volt…

Premier League, 3. forduló:
Manchester City-Manchester United 1-0 (1-0)
Gól:
Geovanni (31.)

Blackburn-Arsenal 1-1 (0-1)
Gól:
Dunn (72.), ill. Van Persie (18.)

Liverpool-Chelsea 1-1 (1-0)
Gól:
Torres (16.), ill. Lampard (62. 11-esből)

Szombaton játszották:
Newcastle-Aston Villa 0-0
Tottenham-Derby County 4-0
Birmingham-West Ham 0-1
Fulham-Middlesbrough 1-2
Reading-Everton 1-0
Wigan-Sunderland 3-0
Portsmouth-Bolton 3-1

Címkék: foci