Kiütéses újpesti siker Kispesten

Az Újpest kiütéses, 4-1-es győzelmet aratott az idáig hibátlan Honvéd otthonában a Soproni Liga 5. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Rangadóhoz méltóan kezdődött a találkozó, amely kiegyenlített játékot hozott az első félidőben. A Honvéd valamivel több helyzetet dolgozott ki, ám egy szabadrúgás után mégis az Újpest szerzett vezetést.

A játékrész lefújása előtti pillanatokban aztán Ivancsics harcolt ki egy büntetőt, amelyet Bárányos értékesített, ugyanakkor az ezt megelőzően az egymással kakaskodó Szmiljanicsot és Rajczit kiállította a játékvezető. Maradtak tízen-tízen.


Benjamin és Kovács Zoltán harcából az újpesti jött ki jobban (MTI)



A második félidő elején egy szép akció, majd némi szerencse révén ismét vezetést szerzett a lila-fehér gárda, majd Mogyorósi kapta meg második sárgáját, ellehetetlenítve ezzel a kispesti reményeket. A nyáron igazolt Foxi fejesgólja eldöntötte a találkozót, így a hazai drukkerek nagy része már ekkor elindult hazafele, és így nem látták Sadjo büntetőből szerzett találatát.

A kispestiek 450 nap után szenvedtek vereséget a Bozsik Stadionban. A sorozat 2006. május 26. óta tartott, akkor a piros-feketék jelenlegi vezetőedzője, a Supka Attila által dirigált Debrecen tudta elvinni a három pontot (0-1).

Soproni Liga, 5. forduló:
Budapest Honvéd-Újpest FC 1-4 (1-1)
Gól:
Bárányos (45.- 11-esből), illetve Korcsmár (42.), Sándor Gy. (52.), Foxi (71.), Sadjo (78.- 11-esből)
Kiállítva: Szmiljanics (44.), Mogyorósi (62.), ill. Rajczi (44.)

Korábbi eredmények:
Nyíregyháza-Fehérvár 0-1
Tatabánya-Sopron 0-1
Győri ETO FC-REAC 2-1
Kaposvár-Diósgyőr 1-1
Zalaegerszeg-Siófok 2-0
MTK Budapest-Debrecen 3-2

Hétfői program:
Vasas-Paksi FC, 18:00

Címkék: foci