UEFA: katasztrofális HSV-ról ír a német sajtó

A német lapok nem kímélték a Hamburger SV együttesét, miután az UEFA-kupa selejtezőjének odavágóján gól nélküli döntetlent játszott Huub Stevens csapata Budapesten a Honvéd ellen. A magyar kupagyőztes trénere sportdiplomáciai kudarcról és a kihagyott helyzetekről mesélt lapunknak.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Az elmúlt német pontvadászat hetedik helyezettjének vezetői optimistán nyilatkoztak a UEFA-kupa selejtezőjének sorsolása után. A HSV holland mestere, Huub Stevens a csütörtöki összecsapás előtt elmondta, hogy idegenben is győznie kell a csapatának. A Budapest Honvéd azonban fegyelmezett játékkal alaposan meglepte az ellenfelét, amely az első meccs végeredményétől függetlenül továbbra is a párharc esélye.

A mértékadó Kicker magazin igazságosnak nevezte a 0-0-s végeredményt, de leszögezi, hogy némi balszerencsével simán ki is kaphatott volna a HSV. A lap szerint Demel belemenése után a holland játékvezetőnek a büntetőpontra kellett volna mutatnia, és ha a hazaiak kihasználták volna a helyzeteiket, akkor sokkal nehezebb helyzetben lenne a német gárda a két hét múlva esedékes visszavágón.


A német beszámolókban a hollandról többet írtak, mint a meccsrõl (AP)


Ötlettelenül szürkén futballozott a Hamburg a beszámoló szerint. A kezdés után ugyan tíz percig ők irányítottak, de ezután hagyták ellenfelüket feljönni, és kiegyenlítetté vált a játék. Érződött a csapaton Rafael van der Vaart hiánya, aki egy kisebb sérülés miatt a lelátón foglalt helyet. A holland irányítót a Real Madrid mellett a Valencia is elvinné, és a középpályás egyes vélemények szerint csak azért nem játszott, hogy eligazolása esetén új munkaadójánál már ősszel is szerepelhessen a nemzetközi porondon.

A középpályán hiányoztak az ötletek, a támadókat pedig nem tudta játékba hozni a Hamburg. A Honvéd sem játszott az első félidőben látványosan, de a szünet után a magyar együttes sokkal szervezettebben és bátrabban futballozott a Kicker szerint. Két alkalommal is csak a szerencsén múlott, hogy nem került hátrányba a HSV, amely a második felvonásban ugyanolyan szürkén, és kiszámítható módon fűzte a támadásait: a széleken érthetetlen módon ritkán próbálkoztak, középen pedig remekül zárt a magyarok védelme.

Folytatás a következő oldalon! Kattintson a lenti címre!

—-Supka bizakodó—-

A Sport1-nél is a Kickerhez hasonlóan értékelték a csütörtök este látottakat. A van der Vaart helyén szereplő Piotr Trochowski nem tudott felnőni a feladathoz, és a 90 perc alatt emiatt alig volt épkézláb támadása a németeknek. A honlap szerint a hazaiaknál Hercegfalvi és Bárányos nyújtotta a legjobb teljesítményt, míg a vendégeknél csak De Jongot és Vincent Kompanyt emelték ki. A Bild ennél sokkal keményebben foglalkozott. A napilap katasztrofálisnak nevezte a Stevens-gárda produkcióját, amely egy erősebb csapat ellen biztos vereségre lett volna csak elég.

„A mérkőzést végignézve úgy gondolom, nem rossz eredmény a 0-0. A visszavágón mindenesetre a hazai szurkolók előtt sokkal többet kell mutatnunk. Ha ez sikerül, akkor meggyőződésem, hogy mi jutunk tovább” – nyilatkozta a holland mester.


Jó párszor megtornáztatták a hazaiak Frank Rostot a HSV kapujában (MTI)


A magyar kupagyőztes edzője lapunk kérdésére elmondta, hogy sportdiplomáciai kudarcnak érzi, hogy a mérkőzést holland bíró vezette. „Már tavaly a Debrecennel is megjártuk a macedón Rabotnicski ellen a bírókkal. Nem érzem szerencsésnek, hogy egy holland sípmestert küldött az UEFA egy olyan meccsre, ahol az ellenfél trénere és jó pár játékosa is holland. A mérkőzés végeredménye azonban nem ezen múlt, be kellett volna lőni a helyzeteinket.”

Supka nem akart foglalkozni az ellenfél belső ügyeivel, de véleménye szerint a HSV játékán nem mutatkozott meg, hogy van der Vaart csak a lelátón foglalt helyet. „Alaposan felkészültünk az ellenfelünkből, és különösebb meglepetés nem is ért minket a mérkőzésen. Az egész csapatot dicséret illeti, és hiszem azt, hogy némi szerencsével meglepetést tudunk okozni Hamburgban” – nyilatkozta a tréner.

Címkék: foci