UEFA-kupa: az esélytelen nyugalmával

Supka Attila, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője arra kérte játékosait, hogy felszabadultan játszanak a Hamburger SV elleni csütörtöki UEFA Kupa-selejtezőn, amely 19 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban. A tréner szerint csapatának nincsen vesztenivalója.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Egyedüli csapatként a Budapest Honvéd képviseli a magyar színeket a nemzetközi kupaporondon. A hazai pontvadászatban élen álló, egyelőre százszázalékos együttes a második legrangosabb európai sorozat selejtezőjének első körében drámai tizenegyespárbajban győzte le moldovai ellenfelét. A következő körben már egy jóval komolyabb játékerőt képviselői csapat várja Supka Attila együttesét, a Hamburger SV, a német bajnokság hetedik helyezettje.

“Egy nálunk esélyesebb csapattal találkozunk, a mi vállunkon semmiféle teher nincs, ezért azt kérem a játékosaimtól, hogy ne féljenek, játsszanak felszabadultan, hiszen nincs semmi veszítenivalónk” – mondta a magyarok edzője az MTI-nek. “Segítőm, Vass László a helyszínen látta ellenfelünk Német Kupa-mérkőzését a Kiel ellen és a Bundesliga első fordulójában a hannoveri meccset, ezenkívül beszereztük a hamburgiak Intertotó Kupa-találkozóinak a felvételeit, melyeket egy moldovai gárdával vívtak.


Supka nyugodtan várja a csütörtöki meccset (MTI)



“Ezek alapján úgy gondolom, alaposan megismerhettük a rivális játékát, az ellenfél négy olyan gyors támadóval is rendelkezik, akik képesek eldönteni egy találkozót. Ezenkívül van két szélső védőjük, akik amikor tehetik, felzárkóznak a támadásokhoz, szóval egyetlen pályán lévő futballistánk sem fog unatkozni. A Hamburg 4-2-3-1-es felállásban játszik.” – tette hozzá Supka Attila.

A tréner szerint nincs értelme ideális eredményről beszélni, óriási bravúrnak számítana, ha nem szakadna meg csapata 2007-es sorozata és a csütörtöki UEFA Kupa-meccs után is veretlen maradna a gárda hazai meccsén.

A németeknél érthető – bármennyire is sajnálatos – okokból örültek a sorsolásnak. „Elégedettek vagyunk.” – nyilatkozta közvetlenül a nyoni sorsolást követően Bernd Hoffmann, az egyesület első embere. A német híradásokban is optimistán szólnak a HSV esélyeiről, a Honvéddal kapcsolatban elsősorban a dicsőséges múltat, és az új amerikai tulajdonost emelik ki.


Folytatás a következő oldalon! Kattintson a lenti címre!

—-A HSV győzni jött—-

A szerdai sajtótájékoztatón Huub Stevens, a németek elmondta, hogy idegenben győzelmet vár csapatától. “Alaposan feltérképeztük a magyar csapatot, erős alakulatról van szó, amelyet egyénileg jól képzett játékosok alkotnak, de úgy gondolom, az én együttesemnek mindkét mérkőzést meg kell nyernie” – mondta a szakember.

A Honvéd esélyeit mindenesetre növelheti, hogy a német klubnál jelenleg áll a bál. A csapat egyik legjobb játékosát, a holland Rafael van der Vaart ugyanis mindenképpen el akarja hagyni az egyesületet, de a vezetők ettől határozottan elzárkóztak. A Real Madrid és a Valencia is jelezte már, hogy leigazolná a 24 éves irányítót, aki többször is jelezte, hogy nincsen maradása. Van der Vaart mindenesetre egyelőre még kisebb sérüléssel bajlódik, ezért elképzelhető, hogy csütörtökön nem tud pályára lépni a Szusza stadionban.


Van der Vaart (jobbra elõl) nem tûnik túl boldogtalannak (MTI)



“Csak holnap este derül ki, hogy játszhat-e, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a Valencia meg akarja őt szerezni, hiszen a klubvezetők már világosan tudtára adták álláspontjukat. Egyedül az fog dönteni, hogy egészséges-e” – mondta Stevens. Van der Vaarttal ellentétben ugyanakkor biztosan nem állhat a szakember rendelkezésére a hosszú sérülés után csak nemrég visszatért Colin Benjamin, illetve a feleségével a napokban kisbabát váró Joris Mathijsen.


Folytatás a következő oldalon! Kattintson a lenti címre!
—-Párosítások—-

UEFA-kupa-selejtező, 2. forduló:
Otelul Galati (román)-Lokomotiv Szófia (bolgár)
CFR Cluj (román)-Anortoszisz (ciprusi)
Rabotnicki (macedón)-Partizan (szerb)*
Slaven Belupo (horvát)-Galatasaray (török)
Uniao Leiria (portugál)-Maccabi Netanya (izraeli)
Hajduk Split (horvát)-Sampdoria (olasz)
Besa Kavaje (albán)-Liteksz Lovecs (bolgár)
Maccabi Tel Aviv (izraeli)-Kayserispor (török)
Atlético Madrid (spanyol)-Vojvodina (szerb)
Siroki Brijeg (bosnyák)-Hapoel Tel Aviv (izraeli)
Omonia Nicosia (ciprusi)-CSZKA Szófia (bolgár)
Basel (svájci)-Mattersburg (osztrák)
Ried (osztrák)-Sion (svájci)
MIKA (örmény)-Artmedia (szlovák)
Dnyipro (ukrán)-Belchatów (lengyel)
Budapest Honvéd-Hamburg SV (német)
Young Boys (svájci)-RC Lens (francia)
Tobol (kazah)-Groclin (lengyel)
Austria Wien (osztrák)-Jablonc (cseh)
Zlate Moravce (szlovák)-Zenit (orosz)
Rapid Wien (osztrák)-Dinamo Tbiliszi (grúz)
MyPa Myllykoski (finn)-Blackburn Rovers (angol)
Drogheda United (ír)-Helsingborg (svéd)
Metalurgs (lett)-AIK Solna (svéd)
HJK Helsinki (finn)-AaB Aalborg (dán)
Ekranas (litván)-Valerenga (norvég)
Dunfermline Athletic (skót)-Haecken (svéd)
Brann Bergen (norvég)-Suduva (litván)
Haka Valkeakoski (finn)-Midtjylland (dán)
Dinamo Minszk (fehérorosz)-Odense (dán)
Kaerjeng (luxemburgi)-Standard Liege (belga)
Fredrikstad FK (norvég)-Hammarby (svéd)

Címkék: foci