A Sheffield United perli a West Hamet

Kártérítést követel a szabálytalan átigazolási ügyletbe keveredett West Ham Unitedtől az angol élvonalból kiesett Sheffield United, miután több bíróságon is sikertelenül küzdött azért, hogy bennmaradhasson a labdarúgó Premier League-ben.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Egy független ítélőszék áprilisban 5,5 millió fontra büntette a West Hamet Carlos Tévez, illetve az azóta Liverpoolba kölcsönadott Javier Mascherano szabálytalan szerződtetéséért (az argentinok játékjogát egy harmadik fél birtokolta), amely azonban nem járt együtt pontlevonással. Pedig a nemrég Manchesterbe igazolt Tévez az utolsó tíz meccsen szerzett nyolc góljával kulcsszerepet játszott a londoniaknál a bennmaradás kiharcolásában.

A Sheffield legalább 30 millió fontot követel a WHU-tól, mivel a vezetők számítása szerint ennyitől, pontosabban 30 és 50 millió font közötti összegtől esnek el a második vonalba csúszással – írta az MTI.

„A jogi tanácsadókkal történt egyeztetés után a klub úgy döntött, kártérítési pert indít a West Ham ellen. Mindig azt mondtuk, mindent megteszünk azért, hogy bebizonyítsuk az igazunkat, és visszaállítsuk a Premier League hitelét, amelyet beárnyékolt ez az ügy” – tájékoztatott a Sheffield United szóvivője.

A tavalyi bajnokságban a 15. helyen záró West Ham három ponttal szerzett többet a Sheffield Unitednél, amely a 18. helyen végzett, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a Wigan mögé.

Címkék: foci