Másodszor botlott a Manchester United

A Chelsea „szokás szerint” hátrányból fordított, a bajnok MU pedig a Readingnél hagyott pontokat az angol bajnokság második forduló- jában. A tabellát gólkülönbségének köszönhetően az Everton vezeti.

Kapcsolódó linkek

angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Premier League szerdai mérkőzéseit nem akármilyen várakozás előzte meg: a hosszas huzavona után leigazolt Carlos Tevez végre bemutatkozhatott a címvédőnél. Az argentin adott is egy gólpasszt, de a hajrában bekapott gól miatt a Manchester Unitednek ezúttal is be kellett érnie egy árvácska ponttal. A Liverpool és az Arsenal a nemzetközi porondon oktatott.

Beragadt a bajnok

A Chelsea együttese a félidőben még egygólos hátrányban volt a Readinggel szemben, de a fordulás után Jose Mourinho fiai felpörögtek. Öt percen belül Frank Lampard és Didier Drogba góljaival megfordította a találkozót a Chelsea, amely már tavaly is jó pár alkalommal hátrányból szerzett három pontot.

A bajnok MU-nál mindenki Carlos Tevez debütálását várta, és a Rooney sérülése miatt kezdő argentin nem is okozott csalódást. Negyedóra elteltével remekül ugratta ki a Portsmouth ellen Paul Scholest, aki a tizenhatos sarkáról védhetetlen lövést eresztett meg. Az első félidő hátralévő részében nem sok minden történt, a szünet után aztán váratlanul Mwaruwari fejesével kiegyenlítettek a hazaiak. A folytatásban alaposan felizzott a hangulat: előbb Muntari (83.) kapta meg a második sárgáját, két perccel később pedig Ronaldót zavarta le a bíró a pályáról miután a portugál kis híján összeverekedett a Portsmouth játékosaival.

Everton az élen

A kisebbik manchesteri gárda, a City továbbra is százszázalékos, a Tottenhamnek viszont egyelőre nincsen pontja, az újoncok csatáján pedig a Birmingham és a Sunderland megosztozott a pontokon. A tabellát gólkülönbségének köszönhetően az Everton vezeti.

Premier League, 2. forduló:
Birmingham City-Sunderland 2-2
Gól:
McShane (28., 11-esből), O,Connor (82.), illetve Chopra (75.), John (92.)

Fulham-Bolton Wanderers 2-1
Gól:
Healy (23.), Smertin (26.), illetve Helguson (12.)

Manchester City-Derby County 1-0
Gól:
Johnson (43.)

Portsmouth-Manchester United 1-1
Gól:
Mwaruwari (53.), illetve Scholes (15.)

Reading-Chelsea 1-2
Gól:
Bikey (30.), illetve Lampard (47.), Drogba (50.)

Wigan Athletic-Middlesbrough 1-0
Gól:
Sibierski (55.)

Keddi mérkőzés:
Tottenham Hotspur-Everton 1-3
Gól:
Gardner (27.), illetve Lescott (3.), Osman (37.), Stubbs (45.)

Címkék: foci