Az UCI elnöke nem örüle Rasmussen sikerének

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke nem szeretné, ha a jelenleg vezető dán Michael Rasmussen nyerné a Tour de France-t.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu




Pat McQuaid, az UCI első embere szerint a szövetségtől be nem jelentett tartózkodási hely miatt már két figyelmeztetést is kapó Rasmussen sikere nem tenne jót a doppingbotrányoktól beárnyékolt sportágnak, sokkal inkább az, ha a Tour de Franc-on egy feltörekvő fiatal nyerne – írta az MTI.

A klasszis többször is figyelmeztetést kapott a nemzetközi szövetségtől és a dán doppingellenes ügynökségtől (ADD), hogy a véletlenszerű doppingellenőrzéseket nem segíti elő, ugyanis nem közli előre három hónappal, hol fog tartózkodni.

A dán szövetség (DCU) sem ment el szól nélkül az ügy mellett, a múlt héten jelentette be, hogy a Radobank kerekesét a szabályok megsértése miatt nem nevezi az idei vb-re és a jövő évi olimpiára.

A szakemberek a vasárnapi szakasz után Rasmussent tartják a Tour de France elsőszámú favoritjának. A 33 esztendős dán versenyző viszont nem ment bele az esélylatolgatásba. „Majd meglátjuk, holnap hogyan megy… Mindig az előttem álló szakaszokkal foglalkozom” – mondta tömören a sárga trikós.

Közben a francia vámosok a Rabobank, a Discovery Channel és az Astana csapat autóját átvizsgálták doppingszerek után kutatva. A részletek nem ismeretesek.

Címkék: Sportmix