Az oroszokat is kiütötte a Kemény-csapat

Az oroszok elleni meccsét is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga európai második csoportjának második selejtezőkörében, így hibátlan teljesítménnyel végzett az élen.

Kapcsolódó linkek


vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu


Kemény Dénes válogatottja – amely a berlini Szuperdöntőbe már pénteken bejutott – vasárnap az orosz együttesnél bizonyult jobbnak nyolc góllal.

A mieink már a mérkőzés elején tudtára adták az ellenfélnek: nincs esélye. Varga Dánielék hamar leszakították az oroszokat, akik 5-0-s magyar vezetésénél, az első negyed végén lőtték az első góljukat. A folyatásban is hengereltek a magyarok, a nagyszünetig hatgólosra duzzadt a csapatok közötti különbség, majd Varga Dániel és Benedek Tibor egy-egy bombagóllal még tovább növelte az előnyt.

Az utolsó negyedet – amely 10-3-as állásnál kezdődött – is behúzta a Kemény-csapat, így könnyed, látványos győzelmet aratott, és egyúttal megőrizte hibátlan mérlegét: akárcsak Budapesten, Portugaletében is megnyerte valamennyi meccsét.

A Világliga-sorozat Szuperdöntőjét augusztus 7. és 12. között a német fővárosban rendezik majd meg.

Világliga-selejtező, Portugalete:
Magyarország-Oroszország 13-5
Gól: Jurcsik (2), Garbuzov, Luksinov, Agorkov, ill. Varga Dániel (4), Madaras (3), Hosnyánszky (3), Fodor, Biros, Benedek.

Spanyolország-Horvátország 12-9

A végeredmény:
1. Magyarország 24 pont
2. Románia 12
3. Spanyolország 9 (58-67)
4. Horvátország 9 (71-87)
5. Oroszország 6

A Világliga Szuperdöntő teljes mezőnye: Magyarország, Egyesült Államok, Románia, Szerbia, Németország, Ausztrália, Kanada, Kína.

Címkék: Csapatsport