Benedek vezérletével kiütöttük a horvátokat

Szoros első két negyed után, egyre jobb játékot nyújtva öt góllal győzte le Horvátországot a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolországi Portugaletében, a Világliga-selejtező utolsó előtti napján.

Kapcsolódó linkek

vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

Az első gólt a horvátok szerezték, de Benedekék fordítottak. A világbajnok 3-2-nél vezetett utoljára, de a játék a félidőig nagyon szoros volt, ezt a 4-4-es nagyszüneti állás is jelzi. Térfélcsere után a magyar csapat fokozatosan elhúzott, a horvátoknak már csak felvillanásaik voltak. Végül magabiztosan igazolta a papírformát a Kemény-legénység a szombati meccsen 9 világbajnokot nélkülöző horvát válogatott ellen.

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a magyar csapatban Szécsi Zoltán, Kiss Gergely, valamint Benedek Tibor, aki hat gólt lőtt, és – saját bevallása szerint – életében először talált a kapuba félpályáról. A 16-os keretből ezen a napon Madaras, Gór-Nagy és Baksa pihent.


A magyar csapatkapitány tarthatatlan volt (MTI)


“Reggeli meccs volt, és elég lassan keltünk. Viszont amikor felébredtünk, már kihasználtuk a helyzeteket, bár elöl-hátul voltak elkerülhető hibák. Most gyengébben ment, mint tegnap, de nem játszhat a csapat mindig úgy, mint amikor egy erős ellenfelet 11 góllal ver meg” – nyilatkozta az MTI-nek Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A válogatott utolsó mérkőzése vasárnap 11 órakor kezdődik, az ellenfél a portugaletei tornán még veretlen Oroszország lesz.

Világliga, európai 2. csoport, második selejtezőkör:
Magyarország-Horvátország 14-9
Góldobók:
Benedek 6, Kiss Gergely, Kiss Csaba, Molnár 2-2, Varga Dénes, Hosnyánszky 1-1, illetve Markovics 3, Buljubasics és Boskovic 2-2, Antonijevics, Loncar 1-1

Románia-Spanyolország 9-3

A budapesti és a portugaletei összesített állás a Világliga-csoportban:
1. Magyarország 21 pont, (már bejutott a berlini nyolcas szuperdöntőbe) 2. Románia 12, 3. Horvátország 9, 4. Oroszország 6, Spanyolország 6

Címkék: Csapatsport