Világliga-döntős a Kemény-csapat

Függetlenül a háralévő két meccs eredményétől a magyar vízilabda válogatott csoportelsőként bejutott a Világliga berlini Szuperdöntőjébe, miután Benedek, Szécsi és Fodor nélkül is 11 góllal verte a románokat.

Kapcsolódó linkek

vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A Világliga európai 2. csoportjának második selejtezőkörében a románok elleni összecsapás nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a szomszédok egy nappal korábban óriási meglepetésre a magyar válogatottat a melbourne-i világbajnoki döntőben elpáholó horvátokat verte. Ehhez képest a pénteki rivális csak 1-1-ig tudta tartani a lépést, innentől kezdve a Kemény-csapat percei következtek. Szebbnél-szebb gólokat lőve az első negyedet 7-1-re nyertük.

A kezdeti sokkot viszonylag jól feldolgozta az ellenfél, és a második játékrészt döntetlenre hozta. A folytatásban ismét a magyarok taroltak, és végül 11 góllal múlták felül a románokat. Ezzel a győzelemmel a csapat már biztosan ott lesz csoportelsőként a berlini Szuperdöntőben, mivel az első, budapesti tornán is mindannyiszor győzött.


A kapitánynak nem kellett izgulnia (vlv.hu)



“Feljavultunk a helyzetkihasználásban, ugyanakkor a védekezésünk megbízható maradt. Úgy gondolom, hogy ez a meccs is, mint a többi, sok olyan tapasztalatot nyújt nekem, amit hasznosítani tudok majd az olimpiai felkészülés és a pekingi szereplés szemszögéből. Megyünk tovább” – nyilatkozta az MTI-nek Kemény Dénes szövetségi kapitány.

A Vl Szuperdöntőjét augusztus 7. és 12. között rendezik a német fővárosban. A nyolcas fináléban ebből a csoportból két válogatott szerepelhet majd.

Világliga, európai 2. csoport, második selejtezőkör:
Magyarország-Románia 17-6
Oroszország-Horvátország 14-8

Címkék: Csapatsport