NBI: érvényesült a papírforma a nyitányon

Péntek este két mérkőzéssel elkezdődtek a magyar élvonalbeli labdarúgó bajnokság küzdelmei. A Zalaegerszeg és a Vasas egyaránt 3-1-re verte hazai pályán a Paksot illetve a Tatabányát.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Vasas-Tatabánya összecsapás egyperces gyászszünettel kezdődött, a jelenlévők a közelmúltban motorbalesetben elhunyt Molnár Balázsra, a budapesti együttes 19 éves játékosára emlékeztek. A házigazdák fekete karszalaggal játszottak.

Bő tíz perc elteltével már két góllal vezettek a házigazdák, de még negyed óra sem telt el, amikor a vendégek csökkentették a különbséget. A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, a hazaiak több helyzetet alakítottak ki.

A második játékrészben veszélyesebben futballozott a Vasas, három alkalommal is a kapufát találta el, és megérdemelt győzelmet aratott. A játékvezető az első és második félidőben is biztosította a csapatok számára a nagy hőség miatt javasolt rövid vízszünetet.

Nem volt ez másképpen a Zalaegerszeg-Paks találkozón sem, ahol meglepetésre Márkus révén a vendégek már a hatodik percben előnyt szereztek. Előnyük birtokában a játék lassítására és az eredmény tartására törekedtek a paksiak. Sokáig be is vált a taktika, de házigazdák az első játékrész hosszabbításában egyenlítettek.

Szünet után aztán szinte egykapuzott a ZTE és Waltner góljai révén a megszerezte idénybeli első tripláját. A 87. percben a három perccel korábban becserélt Balaskó utánrúgásért kapott piros lapot.

NBI, 1. forduló:
Vasas-Tatabánya 3-1
Gól:
Németh N. (4.), Kenesei (11., 11-esből), Odrobéna (79.), illetve Kriston (14.)

ZTE FC-Paksi FC 3-1
Gól:
Tóth Z. (45+2.), Waltner (61., 92., a másodikat 11-esből), illetve Márkus (6.)
Piros lap: Balaskó (87.)

Címkék: foci