Tour de France: továbbra is kómában a néző

Nem tudja folytatni a Francia körversenyt a vasárnapi szakasz után balesetet szenvedett Patrik Sinkewitz, a T-Mobile német kerekese, aki egy idős férfit gázolt el. Az áldozat azóta is kómában van.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu


A furcsa ütközés akkor történt, amikor az etap befejeztével a kerékpárjával a szállodájába tartó, 26 éves versenyző útját keresztezte a szurkoló.

A baleset után mindkét érintettet mentőhelikopterrel kórházba kellett szállítani, Sinkewitznek eltört az orra és további arc-, váll-, és térdsérüléseket szenvedett, a szerencsétlenül járt néző, egy 78 éves férfi pedig azóta is kómában van. Állapotáról többet nem árultak el. Sinkewitz mellett a bukásban megsérült Michael Rogers és Mark Cavendish is feladta a versenyt a T-Mobile csapatból. A vasárnapi szakasz során szintén bukott Stuart O’Gradynek (CSC) öt bordája is eltörött, így többhetes pihenőre kényszerül.

A Tour de France első hetének végére egyébként a 21-ből már csak nyolc olyan csapat van, mely teljes létszámban, kilenc fővel képviselteti magát.

Hétfőn pihenőnapot tartanak a Touron.

Címkék: Sportmix