Tour de France: Boonen végre nyert

A belga Tom Boonen nyerte a Tour de France pénteki 6. szakaszát, míg összetettben továbbra is a svájci Fabian Cancellara vezet.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Az Alpok előtti utolsó, Semur-en-Auxois és Bourg-en-Bresse közötti 199,5 kilométeres szakaszon a várakozásoknak megfelelően ismét sprintbefutó döntött. Ezúttal Bradley Wiggins próbálkozott szökéssel, az angol szinte az egész napot az élen töltötte, tetemes előnyre tett szert, még ötven kilométerrel a vége előtt ötperces fórban volt, a karaván azonban hét kilométerrel befogta.

A sprintbefutó során Tom Boonen volt a leggyorsabb, a belga az ötödik részsikerét aratta a Tour-on, ugyanakkor a 2005-ös versenyen nyert utoljára.

Az idei 2. etapon is közel volt a sikerhez , csakhogy akkor egyik „szemtelen” segítője, Gert Steegmans megelőzte az utolsó métereken. Boonen most duplán örülhetett, hiszen a pontversenyben is átvette a vezetést az ezúttal harmadik német Erik Zabeltől.

Szombaton azonban már biztosan nem a sprintereké lesz a főszerep, ugyanis az Alpok felé veszi az irányt a karaván, amelynek egy elsőkategóriás hegyre is fel kell kapaszkodnia, ezért várhatóan jelentősen átalakul majd az összetett élmezőnye. Pénteken még

Mesterséges kómában

Kai Reus, a 2003-as vb junior győztese eddig tisztázatlan körülmények között szenvedett súlyos sérüléseket. A holland kerekest súlyos fejsérülésekkel, borda- valamint kulcscsonttöréssel szállították kórházba, ahol megműtötték és mesterségesen kómában tartják.

a svájci Fabian Cancellara viselte a sárga trikót.

Tour de France, 6. szakasz
Semur-en-Auxois – Bourg-en-Bresse, 199,5 km:

1. Tom Boonen (belga, QuickStep) 5:20:59
2. Oscar Freire (spanyol, Rabobank) ai.
3. Erik Zabel (német, Milram) a.i.

Az összetettben:
1. Fabian Cancellara (svájci, CSC) 29:49:55
2. Andreas Klöden (német, Astana) 33 mp h.
3. Filippo Pozzato (olasz, Liquigas) 35 mp h.

Címkék: Sportmix