Újabb kerékpáros bukott le tesztoszteronnal

A B-próbája is pozitív lett Matthias Kesslernek, az Astana csapat német országúti kerékpárosának, aki – akárcsak a Tour de France-ot tavaly megnyerő amerikai Floyd Landis – tesztoszteronnal bukott le.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu




A 28 éves versenyző az április 24-i valloni körversenyt követő ellenőrzésen bukott le, szervezetében az anabolikus szteroidok közé tartozó tesztoszteront mutattak ki. Az eredményt a B-próba is megerősítette. A sportoló szervezetében 85:1 volt a tesztoszteron aránya a megengedett 4:1 helyett.

A téma szakértője, a német Wilhelm Schaenzer professzor szerint „természetes úton” nem lehetséges, hogy valakinek a szervezetében húszszorosára nőjön a tesztoszteron aránya.

Keslerre – aki egyelőre semmilyen magyarázattal nem szolgált – előreláthatólag kétéves eltiltás vár, ám csapata már felbontotta a szerződését.

Az újabb doppingügy kapcsán külön érdekes lehet, hogy a német Gerolsteiner névadó szponzora kijelentette, amennyiben a Tour de France végéig egyetlen doppingeset is lesz a csapat háza táján, akkor megszünteti a gárda anyagi támogatását.

A legnagyobb német üveges víz gyártó 1988 óta évi 8-9 millió euróval segíti a kerékpáros istállót.

Címkék: Sportmix