Kajak-kenu Eb: nem lesz tv-közvetítés

A szervezők miatt nem követhetik nyomon idehaza a nézők spanyolországi Pontevedrában sorra kerülő kajak-kenu Európa-bajnokságot - írta közleményében a Magyar Televízió.

Kapcsolódó linkek

kajak-kenu.lap.hu
sport.lap.hu

A nemzetközi szövetség (ECA) tájékoztatása szerint a június 28. és július 1. között Pontevedrában sorra kerülő kontinensviadal szervezői – szerződésben vállalt kötelezettségük ellenére – nem tudják garantálni a nemzetközi televíziós jelet.

Így a közszolgálati csatorna, amelynek műsorában szerepelt az Európa-bajnokság, kép hiányában, önhibáján kívüli okból nem tudja közvetítetni az eseményt. „Sportszerető nézőinkre tekintettel nagyon sajnáljuk, szakmai szempontból pedig egyszerűen nem értjük, hogyan alakulhatott ki ez a vis maior a XXI. században – nyilatkozta a távirati irodának Schulek Csaba, a MTV sportfőszerkesztője.

„Az általános gyakorlat az, hogy az európai és a nemzetközi szövetségek csak akkor nyerhetik el egy világverseny rendezési jogát, ha a pályázatukhoz mellékelik egy nemzetközi jelet biztosító tévétársaság szándéknyilatkozatát is. Amikor Magyarország egy ilyen versenyt rendez, mi évekkel előre garantáljuk a televíziós jel előállítását” – folytatta Schulek, majd hozzátette, hogy a közvetítésről lemaradó magyar nézőket a Telesportban fogják kárpótolni az élő beszámolók helyett készített hírösszefoglalókkal.

Az MTI értesülése szerint a Magyar Rádió Kossuth adója egyenesben számol be a döntőkről.

Címkék: Sportmix