Nyakát törte egy kínai tornász

Valószínűleg egész életére megbénult az a tizenöt éves kínai tornász, aki vasárnap leesett a felemáskorlátról a kínai országos bajnokságon, és a baleset következtében rendkívül súlyos sérülést szenvedett.

Kapcsolódó linkek

torna.lap.hu
sport.lap.hu

A 15 esztendős Vang Jen rögtön kómába esett, miután egy rontást követően olyan szerencsétlenül zuhant fejjel a földre, hogy eltörött a második és harmadik nyakcsigolyája. „Nem volt ideje, hogy reagáljon, hogy védje magát. Ha ki tudta volna nyújtani a karját vagy a lábát, ha azokkal érinti először a földet, elkerülhette volna a tragédiát. De ő sajnos fejjel zuhant a padlóra, és a nyak nem bír ki egy ekkora ütést” – magyarázta He Ning, a szerencsétlenül járt sportoló csapattársa.

A kínai lapok emlékeztetnek arra, hogy kilenc évvel ezelőtt Sang Lan, egy másik kínai tornászlány ugyanilyen balesetet szenvedett, és ő is megbénult.


Csoda, hogy Vang Jen életben maradt (chinadaily.com)



Az orvosok szerint egyébként hatalmas csoda, hogy Vang Jen egyáltalán életben maradt, bár mellkastól lefelé megbénult, valamint a kezei sem mozognak. „Szerencsére a jobb lába azért mozog. Megfelelő kezeléssel remélhetőleg részben visszaállíthatók lesznek a fizikai funkciói” – mondta az egyik specialista, Jia Lianshun, majd az orvosi kimutatásokra hivatkozva megjegyezte, a betegek 98,5 százaléka nem éli túl a hasonló sérülésekkel járó baleseteket. Vang Jen egyelőre gyógyszeres kezelést kap, a szakemberek igyekeznek műtétre alkalmas állapotba hozni. A sanghaji bajnokságon mindenki erős gyakorlatot próbált bemutatni, mivel ez a verseny volt az első helyi válogató a pekingi olimpiára.

Címkék: Sportmix