Vizes-vb: Cseh és Kerékjártó a döntőben

A rajthoz állt háromból két magyar úszó vette sikerrel az akadályt a Melbourne-ben zajló vizes világbajnokság utolsó napján.


Cseh László és Kerékjártó Tamás bejutott a vasárnap esti döntőbe 400 méter vegyesen, a nőknél azonban ugyanebben a számban ugyanez nem ment Hosszú Katinkának, aki kiesett a délelőtti selejtezőben.

Cseh, aki 200 méter vegyesen Európa-csúccsal lett bronzérmes, előfutamában a második, összesítésben az ötödik lett 4:15.41 perccel, míg Kerékjártó a teljes rangsorban 4:17.68-cal a hetedik helyet szerezte meg. Nem mellesleg mindketten az olimpiai szintidőn belül úszva két újabb kvótát gyűjtöttek be a 2008-as olimpiai játékokra. A selejtezőben a leggyorsabb a világcsúcstartó amerikai Michael Phelps volt.

A hölgyeknél Hosszú Katinka derekasan küzdött a 400 méter vegyes esti nyolcas döntőjébe kerülésért, de sajnos a hajrában visszaesett, és 4:46.19 perces teljesítményével csak a 11. helyet tudta megszerezni összesítésben. Ezért a számára a délelőtti fellépéssel bizony véget ért az ausztráliai világbajnokság.

Szabálytalan váltás miatt kizárták az Egyesült Államok 4×100 méteres férfi vegyesváltóját, amely pedig előzetesen a legfőbb esélyese volt. A délelőtti selejtezőben elkövetett baki egyfelől azt jelenti, hogy vb-k 1973 óta íródó történetében most először nem lesz szereplője amerikai négyes egy váltófinálénak.

Címkék: Sportmix