Vizes-vb: vasárnap az úszók is elkezdik

Vasárnap az úszók is megkezdik szereplésüket a melbourne-i vizes világbajnokságon, és a nyitónapon hatan is rajthoz állnak a magyar csapatból. Barsi Klaudia az őt korábban összecsipkedő medúzák miatt nem indult a nők 25 kilométeres nyíltvízi versenyszámában.

A legfrissebb Boulsevicz Beatrix lesz: őt szólítják majd először medencébe a 100 méteres női pillangóúszás előfutamaiban, majd Verrasztó Dávid mutatkozik be 400 férfi gyorson. Húga, Evelyn és Hosszú Katinka 200 női vegyesen próbál szerencsét, s dupláznak a magyarok 100 méter férfi mellen is, itt Bodor Richárd és Gyurta Dániel selejtez magyar idő szerint éjfélkor. Szepesi Nikolett, Cseh László és Kerékjártó Tamás hétfőn kezd, előbbi 100 háton úszik először, utóbbi kettő pedig 200 gyorson melegít be a vegyesre.

„A hangulattal és az egészséggel szerencsére semmi gond a társaságnál” – újságolta Kiss László szövetségi kapitány, aki hozzáfűzte, hogy az ilyenkor szokásos utolsó simítások folynak a csapatnál. Ez akár szó szerint is értendő, hiszen ilyenkor csupaszítják le magukat, szőrtelenítik karjukat, lábukat, s akad – természetesen férfiúszó –, aki leborotválja a fejét is, hogy minél kisebb legyen a vízellenállás. „Vasárnap átesünk a tűzkeresztségen, mindig nehéz jól bemutatkozni egy világverseny első napján. Helyezésekben most sem gondolkodom, abban viszont nagyon bízom, hogy a mieink megjavítják egyéni legjobbjukat” – mondta Kiss László.

Barsi Klaudia a medúzák miatt nem indul a nők 25 kilométeres versenyén. Az FTC Amerikában tanuló és készülő versenyzője az olimpiai programba is bekerült 10 kilométeren hiába próbálkozott a St. Kilda kikötőben, a medúzák több más vetélytárshoz hasonlóan őt is alaposan összecsipkedték – ez volt a legfőbb oka annak, hogy feladta a versenyt.

Címkék: Sportmix