Körösfői: nyílt levél Schmitt Pálnak

Körösfői László nyílt levélben fordult Schmitt Pál MOB-elnökhöz és a szervezet elnökségi tagjaihoz, mivel úgy véli, a Fővárosi Bíróság február 27-i döntését „sokan teljesen félremagyarázzák".

Körösfői László levelében leszögezi, azért nyújtott be keresetet a Fővárosi Bírósághoz, mert a Magyar Olimpiai Bizottság a 2006. szeptember 8-i ülésén súlyos eljárásjogi hibát követett el, amikor 69-69-es szavazati arány – és három tartózkodás – mellett végeredményt hirdetett, és egyúttal megerősítette Schmitt Pált az elnöki tisztségében. Az FB múlt héten első fokon megsemmisítette ezen határozatot.

Körösfői szerint a MOB közgyűlése teljesen figyelmen kívül hagyta az alapszabály azon pontját, mely kimondja, hogy szavazat egyenlőség esetén a szavazást a vita folytatása után egy alkalommal meg kell ismételni. „Önnek sem lehet közömbös, hogy a MOB teljes mértékben legitim módon járjon el, így sajnálatos, hogy sem a vita folytatása, sem a szavazás megismétlése nem történt meg, tehát a MOB nem tartotta be saját alapszabályát. A bíróság első fokon elfogadta azon álláspontomat, hogy a közgyűlés megsértette saját alapszabályát, ezért egy eljárási hiba miatt megsemmisítette a határozatot” – olvasható a Schmitt Pálnak címezett levélben.

Körösfői Schmittel kapcsolatban leszögezi: „én Önt jelenleg a MOB legitim elnökének tartom, és ha Ön elolvassa a bírósági keresetet tapasztalni fogja, hogy az nem személyes támadás a MOB elnökével szemben, hanem azt az elvi álláspontomat jelzi, mely szerint megengedhetetlen számomra, hogy egy ilyen tekintélyes szervezet bármilyen kérdésben letévedjen a legalitás útjáról. Szólítsa fel azokat, akik ezt azt ügyet politikai támadásként kezelik, hogy együtt ügyeljünk a MOB jogszerű működésére, tekintélyének megóvására” – írja Körösfői, aki a bírósági keresetet „egyszerű MOB tagként és nem a Magyar Röplabda Szövetség bevonásával és jóváhagyásával” nyújtotta be, és arról is szólt, hogy a 25 egykori válogatott röplabdás által jegyzett, személyét támadó levél aláírói közül többen nem ismerték annak tartalmát.

„Az állítólagos aláírók közül Dunszt István már korábban elmondta, hogy nem ismerte a levél tartalmát, hasonlóan Filipovics Tamáshoz, Karagits Mátyás pedig úgy fogalmazott, hogy behúzták őket a csőbe” – mondta az MRSZ elnökhelyettese, volt elnöke.

Címkék: Sportmix