Osztrák győzelem a nagysáncon

Sikeresen megvédte címét az osztrák válogatott a nagysáncon rendezett síugró csapatversenyen a szapporói észak sí-világbajnokságon. A második helyen Norvégia végzett, a dobogó legalsó fokára pedig meglepetésre a hazaiak állhattak.

A verseny előtt a címvédő osztrákokat tartották a legnagyobb esélyesnek, nem is véletlenül, hiszen a kétszeres olimpiai bajnok Thomas Morgenstern mellett az idei szezon nagy felfedezettje, Gregor Schlierenzauer is rajthoz állt a világbajnokságon.

Érdekes módon nem a Világkupában legelőkelőbb helyen álló 17 éves Schlierenzauer, vagy Morgenstern, hanem Wolfgang Loitzl és Andreas Kofler biztosították be a sógorok győzelmét. Olyan nagy volt az osztrákok fölénye, hogy az utolsó kör előtt Morgensternnek csak arra kellett figyelnie, hogy ne essen le a sáncról.

A második helyen a norvégok végeztek, az egyéniben bronzérmes Roar Ljoekelsoey repült a legmesszebbre a csapaton belül. A dobogó legalsó fokára a hazai közönség nagy örömére a japánok ugrottak, akik a 2003-as csapatbronz óta nem nyertek érmet az északi sí vébéken.

Szapporó, világbajnokság, nagysánc, csapat:
1. Ausztria (Wolfgang Loitzl, Gregor Schlierenzauer, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern) 1000,2 pont
2. Norvégia 953,3
3. Japán 905,9

Címkék: Sportmix