Alpesi sí: osztrák arany műlesiklásban

Az óriási csalódást okozó osztrák férfi síelők becsületét megmentette Mario Matt a svédországi világbajnokságon. A kétszeres aranyérmes Svindal már az első futamban kiesett műlesiklásban, akárcsak Bode Miller, aki még egy sérülést is összeszedett.

Az első futam után is élen álló osztrák Mario Matt hatalmas, közel két másodperces előnnyel nyerte a műlesikló versenyt Arében. A második helyen némi meglepetésre az olasz Manfred Mölgg, a harmadikon pedig a francia Jean-Baptiste Grange zárt. A szám olimpiai bajnoka, és a világbajnoki címvédő Benjamin Raich ezúttal sem fért fel a dobogóra, és szégyenszemre egyéni érem nélkül kénytelen hazautazni.

Nem sikerült jobban a több számban a favoritok között számon tartott Bode Miller világbajnoksága sem: a műlesiklás első futama során megsérült az amerikai sztár, és így nem lehet ott a vasárnapi csapatversenyen. Az ORF osztrák televíziós csatorna értesülése szerint a tengerentúli klasszis porcsérülést szenvedett.

A csillaghullás ezzel azonban nem ért véget: a szakági Világkupa éllovasa, Jens Byggmark is hamar búcsúzott, akárcsak Ivica Kostelic, Kalle Palander, Markus Larsson, Marc Berthod és Daniel Albrecht, valamint az Arében korábban két aranyérmet is begyűjtő norvég Aksel Lund Svindal.

A 27 éves Matt pályafutása második világbajnoki címét szerezte, ezt megelőzően 2001-ben, St. Antonban lett aranyérmes, akkor is műlesiklásban diadalmaskodott.

Are, világbajnokság, férfi műlesiklás
1. Mario Matt (Ausztria) 1:57.33 p (59.22 mp/58.11 mp)
2. Manfred Mölgg (Olaszország) 1:59.14 (1:00.55/58.59)
3. Jean-Baptiste Grange (Franciaország) 1:59.54 (1:00.49/59.05)

Címkék: Sportmix