Élet-Stílus

Tízezer, combvastagságú ág tört le a fővárosban

Az augusztus 20-i vihar mintegy 1500 fát tett tönkre és 10 ezer combvastagságú ágat tört le Budapesten - közölte a Fővárosi Kertészeti (Főkert) Rt. vezérigazgatója. A hulladékból 6-800 köbméter komposzt készül.

Kocsis László becslését a Főkert által kezelt területeken összegyűjtött fa- és ágmennyiségre alapozta. A budapesti zöldterületek 25, a fasorok 5 százalékát kezelő társaság 365 kipusztult fát és 3 ezer nagyobb ágat gyűjtött össze a vasárnapi vihar után a cég által felügyelt közterületekről.


A 6800 köbméter fahulladékot a Főkert a cég rákoskeresztúri komposzttelepére szállította, amiből 8 hónap alatt 600-800 köbméter tápanyag-utánpótlásra szolgáló szerves anyagot lehet nyerni.

Kocsis László elmondta, hogy az Andrássy út 350 fája például 150 köbméter komposztot igényel. A Főkert kezelésén kívül eső környékekről összegyűjtött fahulladék egy része is Rákoskeresztúrra kerül.


Ezen kívül a Fővárosi Közterület Fenntartó Rt. a pusztazámori komposzttelepre és a rákospalotai égetőbe is szállít gallyakat, ágakat. Illegális lerakás is valószínűsíthető, erdőszéleken, árokpartokon is látni a fahulladékból – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik