Kismértékben csökkent a balesetek száma

Jelentősen, 14 százalékkal csökkent az ittasan okozott közlekedési balesetek száma az első három negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. Összességében a közúti közlekedési balesetek száma két százalékkal csökkent.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a sérülések kimenetele az előző év első kilenc hónapjának adataival csaknem azonosan alakult: több mint kilencszázan vesztették életüket a közutakon – olvasható a KSH által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

Az elmúlt három negyedévben több mint 15 ezer személyi sérüléses baleset történt, ezek öt százaléka halálesettel végződött. A balesetek során mintegy 21 ezren sérültek meg, több mint 6 ezren súlyosan. A könnyű sérüléses balesetek száma meghaladta a 14 ezret, ez csaknem azonos a tavalyi adatokkal.

A személyi sérülések 62 százaléka lakott területen belül, 38 százaléka azon kívül történt. Az összegzés szerint az autópályák a legbiztonságosabb közlekedési útvonalak, a sérülések mindössze 2,5 százaléka köthető a gyorsforgalmi úthálózat ezen szakaszaihoz, ezen belül a legtöbb az M1-es és az M3-as autópályán történt. Az M0-s autópályán 24 százalékkal kevesebben sérültek meg 2004 azonos időszakához képest – olvasható az összegzésben.

Címkék: autó