Samsung fotólabor otthon

A Samsung Electronics Magyarországon is bemutatta az új fotónyomtatóit, az SPP-2040 illetve SPP-2020 modelleket. A két új készüléket a Samsung a digitális képek rajongóinak ajánlja.

A Samsung eddigi protfóliójából hiányzott a kisméretű, gyors, otthoni fényképnyomtató. A legújabb modellek tervezésekor a szakemberek ezt a célt tartották szemelőtt, így az új készülékeinek 60 másodperc elegendő egy-egy fotó kinyomtatásához. Így a digitális fényképezőnk vagy mobiltelefonunk memóriájában tárolt fotókat azonnal papírra vethetjük. Az SPP 2040 és a 2020 ún. hőszublimációs elven működik. A 300 dpi képfelbontásnak köszönhetően otthon is fotólabor-minőségben nyomtathatunk.

A Samsung nyomtatói különleges réteget hoznak létre a kinyomtatott fotók felületén, amely megvédi képeinket a víztől, a kifakulástól, sőt még az ujjlenyomatoktól is.

Az SPP-2040 számítógép közbeiktatása nélkül, közvetlenül a telefonról vagy a fényképezőgépről is képes nyomtatni: 2.0 hüvelykes LCD kijelzőjén megtekinthetőek és szerkeszthetőek a felvételek. Indexkép előállítás mellett, elforgatni, nagyítani és kicsinyíteni is tudunk egyes képeket a beépített szerkesztő program segítségével, miközben párhuzamosan akár nyomtathatunk is egyidejűleg.

A Mobile Printing Ready funkciója segítségével a nyomtatóra a kamera/telefon memóriájából PictBridge szabványon, akár 7 féle memóriakártyán vagy Bluetooth-on keresztül tölthetjük át a képeket.

A nyomtatókhoz 40, illetve 120 kép nyomtatásához elegendő egységcsomagok kaphatók. Egy kinyomtatott kép fajlagos költsége körülbelül 50 forint körül alakul az új készülékekkel.

Címkék: tech