A Google az eBay babérjaira tör

A keresők világában vezető Google új szolgáltatást hoz létre Google Base néven, amellyel az eBay által uralt elektronikus kereskedelemből akar részesedni.

A Google-t tervei és kísérleti oldalai lassan az internet minden nagyobb vállalatával szembefordítják. Az eBay, és az Amazon.com által uralt piacra tervezett trónkövetelő Google Base nem okoz felhőtlen örömet a jelenlegi piaci szereplők körében. A Google az elemzők szerint könnyen átirányíthatja a felhasználóit az új piactér szolgáltatására, ezzel kapitalizálva a közösségi szolgáltatásait.

A kiszivárgott első képernyőfotók arra utalnak, hogy a Google nincs messze a szolgáltatás elindításától, így az is elképzelhető, hogy a híreket is szándékosan juttatták a köztudatba. Ahhoz, hogy egy olyan szolgáltatás, – amit most a Google tervez – egy már kialakult piacon sikeres lehessen, mindenképpen valamilyen újdonságot kell kínáljon a felhasználóknak.

A Google szóvivője azonban egyelőre azt nyilatkozta, hogy még nincs bejelentenivalójuk. A bejelentést valószínűleg egy „Zeitgeist” elnevezésű zártkörű konferenciára időzítik.

Ha a szolgáltatás valósággá válik, azt valószínűleg összekapcsolnák azzal az új fizetési szolgáltatással, amelyet a Google várakozásai szerint a közeli napokban elindíthat.

Szakértők úgy vélik, a Google ebben az esetben is kemény fába vágja a fejszéjét, mivel az elektronikus kereskedelem területén az erőviszonyok elég jól kialakultak az elmúlt években.

Címkék: tech