A Warner mindkét DVD szabványt támogatja

A hónapok óta tartó vitában nem jutottak egyezségre a szemben álló óriások. A Warner azt javasolja, hogy mindkét szabványt támogassák a filmstúdiók.

A Warner bejelentése szerint a filmjeit a Sony által támogatott Blu-ray lemezen ugyanúgy megjelenteti, mint a Toshiba által fejlesztett HD-DVD formátumban. A lépés nem egyedi a nagy filmstúdiók között pár hete a Paramount is arra a döntésre jutott, hogy mindkét formátumot támogatja.

A csatába bekapcsolódtak a legnagyobb cégek is egyik vagy másik oldalt erősítve. A Blu-ray támogatói között van az Apple Computer, a Dell, a Hewlett-Packard, a Panasonic, a Philips és a Samsung Electronics. A Microsoft és az Intel a HD-DVD mellett voksoltak.

A hollywoodi stúdiók közül a Walt Disney és a Sony Pictures Entertainment a Blu-ray-technológia, a Paramount Pictures, a Universal Pictures és a Warner Brothers Studios pedig a HD DVD alkalmazását támogatta mindaddig, amíg a Sony nem tett lépéseket a másolásvédelmi megoldások fejlesztése terén. A helyzet most megváltozni látszik azzal, hogy a nagy stúdiók egyre inkább azt az álláspontot hangoztatják, hogy nekik a felhasználók érdekében minden szabványt támogatniuk kell.

Címkék: tech