Sony Ericsson P990i: továbbfejlesztett Symbian

A Sony Ericsson láthatóan továbbra is a Symbian operációs rendszert tartja megfelelő platformnak az első, 3G-s intelligens telefonjához.

A P990i lesz az első, kereskedelmi forgalomba kerülő okostelefon, amely alkalmazza a továbbfejlesztett Symbian operációs rendszer 9.1 verzióját és a UIQ 3 szoftverplatformot. Ez az UMTS-telefon rendelkezik Wi-Fi-funkcióval; 2 megapixeles felbontású, autofókuszos fényképezőgéppel, valamint új hardverbillentyűzettel a lehajtható klaviatúra alatt.

Az új modell a Sony Ericsson okostelefon-családjának (P800, P900 és P910) legfrissebb darabja. Koncepciójában és formai jegyeiben nem változott sokat elődeihez képest.

A P990i a megszokott mobiltelefon-funkcióin felül olyan UMTS-lehetőségekkel is rendelkezik, mint például a videohívás, a nagy sávszélességű multimédiás letöltés, valamint teljes HTML-oldalak megjelenítése internetböngészés közben. Mindez az új Opera 8 böngészővel tekinthető meg. A P990i képes az összes fő push e-mail szolgáltató üzeneteinek fogadására is.

A készülék nagykapacitású memóriával rendelkezik, hogy képes legyen kezelni az összes multimédiás letöltést és e-mail-mellékletet. Az alapcsomaghoz mellékelt 64 MB-os Memory Stick PRO Duo mellett 80 MB memóriát építettek be a P990-be. A memóriakártya gyárilag tartalmaz VPN klienst és egy víruskereső szoftvercsomag próbaverzióját is. A P990i piacra dobásakor kapható lesz az akár 4 GB tárhelyet is rendelkezésre bocsátó Memory Stick PRO Duo Is.

Az UMTS- és WLAN-funkciók kombinációja szintén jelentősen növeli az alkalmazások (e-mailezés, internet- és intranetböngészés és videotelefonálás) használhatóságát.

A fényképezést az autofókusszal, digitális zoommal, Photo Light-funkcióval, fényes TFT-képernyővel és videofelvételi funkcióval rendelkező, 2 megapixeles kamera teszi lehetővé

A P990i 2006 első negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba.

Címkék: tech