A Microsoft aktualizálta biztonsági stratégiáját

Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója, és Mike Nash, a cég biztonságért felelős alelnöke felvázolták a Microsoft vállalati stratégiáját és termékfejlesztési terveit.

Az új stratégia célja a számítógépes biztonság további fokozása. Ballmer bejelentette, hogy a Microsoft átfogó biztonsági stratégiájának részeként a Microsoft Client Protection megoldás mielőbbi bevezetését tervezi, amely védelmet nyújt majd a vállalati asztali és hordozható gépekre, fájlkiszolgálókra irányuló aktuális és jövőbeni rosszindulatú fenyegetésekkel szemben.

Bejelentették továbbá a SecureIT Alliance elnevezésű szövetség létrehozását is, amely biztosítja a tagok számára, hogy ügyfeleik védelme érdekében, megoldásaikat a Microsoft platformjával hatékonyan integrálva, új biztonsági funkciókat és termékeket fejlesszenek.

Háromelemű biztonsági stratégia

A vállalat jelenleg három fronton igyekszik biztonságosabbá tenni platformját: megfelelő technológiai beruházások, a felhasználók számára egyértelmű, követhető útmutatások, valamint a biztonsági iparággal, a kormányzatokkal és a rendészeti szervekkel kötött partneri együttműködések révén.

Microsoft Client Protection

A Microsoft Client Protection a vállalatok asztali és hordozható számítógépeinek, fájlkiszolgálóinak védelmét segíti elő, és egységes formában nyújt védelmet az olyan veszélyekkel szemben, mint a kémprogramok, a rootkitfenyegetések, valamint a vírusok és egyéb összetett támadási formák.

Az integrált felügyeleti konzol használatával az informatikai szakemberek szabályozhatják saját környezetüket, a jelentések és riasztások fontossági besorolása pedig segít abban, hogy az erőforrások révén a kritikus kérdések megoldására lehessen összpontosítani. A termék jelenleg fejlesztési fázisban van, a Microsoft az év hátralevő részében egy korai béta-változat megjelentetését tervezi néhány kiválasztott ügyfél számára.

Microsoft Antigen

A cég bejelentette terveit a nemrég felvásárolt Sybari Software Inc. technológiája alapján készített, Microsoft Antigen vírusvédelmi és spamellenes biztonsági szoftverének megjelentetésére vonatkozóan is. A Microsoft Antigen koncepcióját a Microsoft saját víruskereső programmaggal (Antivirus Engine) fogja kiegészíteni. Megjelenését követően a Microsoft Sybari termékcsalád felhasználói, szerződésük élettartama alatt, külön díj fizetése nélkül élvezhetik majd a Microsoft saját víruskereső programmagjának szolgáltatásait.

Címkék: tech