Egymilliárd eurót spórolna a VW

A Porsche autógyárral folyó részvényesi együttműködés a Volkswagen számára egymilliárd euró megtakarítását teszi lehetővé – jelentette ki kedden Bernd Pischetsrieder, a VW első számú embere.

A jelentős pénzügyi előny elsősorban a közös gyártási projekteken keresztül, a fejlesztési munka megosztásával jelentkezne. A cégfőnök kiemelte a Porsche Cayenne és a Volkswagen Touareg részbeni közös gyártásának eddig tapasztalatait és az együttműködés további lehetőségét. Egy hasonló együttműködésben a Porsche körülbelül a fejlesztési költségek harmadát viselné. Pischetsrieder szerint a Volkswagennek más gyártókkal való együttműködésére is nagyobb lehetősége nyílna ezáltal.

Mint ismeretes, a Porsche nemrég közölte, hogy 20 százalékosra szeretné növelni szavazati és tulajdoni hányadát a Volkswagenben. Néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy 8,27 százalékkal 18,53 százalékra növelte már a részesedését. A Porsche indoklása szerint azért növeli a tulajdonhányadát a VW-ban, hogy megakadályozzon ott egy esetleges ellenséges felvásárlást.

Címkék: autó