Rendszergazdák a Velencei-tónál

A korábbi Sulinet Tábor hagyományait követve, ötéves szervezői múlttal idén a Közoktatási Rendszergazda Egylet (1LET) rendezi meg a méltán népszerű ötnapos képzési programot július 26-30-ig.

A tábor elsősorban a közoktatásban dolgozó rendszergazdák munkáját hivatott segíteni, de szeretettel várnak minden érdeklődőt, aki szívesen részt venne egy tartalmas, gyakorlatorientált oktatáson.

Neves cégek szakemberei, profi köz- és felsőoktatási illetve a piacorientált szférában dolgozó rendszergazdák alkotják az előadói kört. A munka két szekcióban fog zajlani (Windows: Gál Tamás, Linux: Béres László vezetésével), a szekcióprogramok témái követni fogják az eddigi irányvonalat, egy működő iskolai rendszer felépítését illetve finomhangolását mutatják be, főként gyakorlati ismeretek átadásával.

A plenáris előadásokon ott lesznek a Közháló program munkatársai is, akik a program további folytatásával, a hálózatfelügyelet szolgáltatásaival kapcsolatos információkat osztanak meg a résztvevőkkel. A korábbi előadók többsége szívesen fogadta idén is az 1LET meghívását, így a szokásos magas színvonalon folytatódhat a munka a már ismert velencei táborban.