A Malév újranyitja bangkoki járatát

A Malév 2005. december 2-tól újraindítja menetrendszerinti járatát Bangkokba. A társaság gépei a téli időszakban, december 2-tól március végéig hetente háromszor közlekednek a délkelet-ázsiai térség nagyváros repülőterére.

A nemzeti légitársaság bangkoki célállomására Boeing 767-200ER típusú repülőgépek közlekednek. A járaton a Malév az előzetes piackutatások alapján magas férőhely kihasználtsággal, továbbá jelentős posta- és cargo bevételekkel számol.

A bangkoki téli üzemelés azért előnyös a légitársaság számára, mert a délkelet-ázsiai térségbe irányuló utasforgalom szezonalítása ellentétes a Malév által jelenleg repült transz-atlanti járatokéval. A New York és Torontóba közlekedő járatok a téli hónapokban az alacsonyabb forgalom miatt kisebb frekvenciával közlekednek, ezt fogja a légitársaság a távol-keleti üzemeléssel kiegészíteni, biztosítva a Malév két szélestörzsű, B767-200ER gépének egész éven át történő folyamatos kihasználását.

A nemzeti légitársaság korábban, 1996 és 2001 között már üzemeltetett menetrendszerinti járatokat Bangkokba, amit később, 2001 és 2005 között üzletpolitikai megfontolásból charter üzemelésre módosított. A charter üzemelés jó tapasztalatai, illetve a korábbi menetrendszerinti járatok téli telítettsége azt mutatják, hogy a magyar és európai egyéni és csoportos turistaforgalom igen kedvező kihasználtságot biztosít majd a járatra.

A Malév bangkoki járata a légitársaság nyugat-európai menetrendi hullámához csatlakozik. Az utasok több mint 50%-a várható ugyanis az átszálló forgalomból, ami további hálózati bevételt is eredményez a légitársaság számára. A Malév úgy alakítja ki bangkoki járatának menetrendjét, hogy ne csak Budapesten legyen kedvező az átszállási lehetőség, de Bangkok repülőteréről, a Don Muang-ról is jó csatlakozást biztosítson Sydney és Hong Kong irányába egyaránt – közölte a cég.

Címkék: utazás