Élet-Stílus

Ifjú titánt szerződtetett a Bayern

A Budalesliga-listavezető Bayern München hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta Brenót, a Sao Paulo 18 éves védőjét, akit hazájában az év felfedezettjének választottak.

Kapcslódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A német rekordbajnok négy és fél éves szerződést kötött a fiatal tehetséggel, ám hogy mennyit fizetett érte, azt nem hozta a nyilvánosságra. Azt viszont igen, hogy a 18 éves talentum január elsejétől számít majd a Bayern játékosának, s a téli szünet után már új csapatával kezdi meg a felkészülést.

„Boldogok vagyunk, hogy megszereztünk egy ilyen fiatal és mérhetetlenül tehetséges játékost” – így Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München igazgatója, aki ehhez hozzátette: Breno nevét egy napon a világklasszisok között fogják emlegetni.

Hazájában az év felfedezettjének választott fiatal védőről Giovane Elber, a bajorok egykori brazil csatárcsillaga is jó véleménnyel van. „Hatalmas tehetség. Kiemelkedik a kortársai közül. Remekül fejel, gyors és ráadásul nagyon higgadtan látja el a feladatát” – mondta Elber, a Bayern dél-amerikai játékos-megfigyelője.

Brenót egyébként a Bayern München mellett a BL-címvédő AC Milan, továbbá a Juventus, a Fiorentina, valamint a Real Madrid is kiszúrta magának. „Az volt az álmom, hogy egy nagy klubban játszhassak, azt hiszem, jól választottam” – jegyezte meg a 18 éves futballista.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik