Magyar Péter: Ha Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez, minden kreált ügyben lemondok a mentelmi jogomról

A Tisza elnöke a miniszterelnöknek üzent.

Miniszterelnök úr, lenne egy személyes ajánlatom. Most, hogy naponta tesznek ellenem feljelentéseket és a fél államapparátus azon dolgozik, hogy büntetőeljárásokat kreáljanak ellenem, miközben önök szisztematikusan széthordják a hazánkat és Polt Péter haverja nem tartja szükségesnek kikérni az önök mentelmi jogát, javaslom, hogy vágjuk át közösen a gordiuszi csomót. Önök megszavazzák Magyarország csatlakozását az Európai Ügyészséghez. Én pedig abban a pillanatban, amikor csatlakoztunk, minden kreált ügyben lemondok a mentelmi jogomról

– írta a Facebookon közzétett posztjában Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke arról kérdezte a kormányfőt, áll-e az alku, illetve azt is tudakolta, vajon ő vagy Orbán Viktorék kerülnek-e hosszabb időre hűvösre. Utóiratként azt írta, a börtön ablakába soha nem süt be a nap.

Magyar azután írt a kérdésről, hogy néhány nappal ezelőtt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az Európai Parlament elnökénél a politikus mentelmi jogának felfüggesztésére. A Legfőbb Ügyészség csütörtöki közleménye így szólt: a rendelkezésre álló adatok szerint Magyar Péter 2024. június 21-én hajnalban egy budapesti klubban szórakozott, ahol mások mellett a sértett is mobiltelefonjával videóra vette őt. Így folytatódott: miután Magyar és egyik társa észrevette, hogy a férfi felvételeket készít, szóváltásba keveredtek vele, a vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont és azt zsebre tette, majd a sértett többszöri kérésére sem adta vissza, végül a telefont szándékosan a Dunába ejtette. Az ügyszség szerint ez a magatartás a lopás bűncselekménye törvényi tényállásának a megvalósítására alkalmas.

Címkék: