Konkrét információkat kapott a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke a felrobbantott csipogók ügyében

A jobbikos Sas Zoltán Facebookon számolt be erről.

A parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának csütörtöki ülése után Sas Zoltán elnök a Facebookon az elhangzottakból számos információt osztott meg.

A jobbikos politikus többek között azt írja, „a csipogókat nem Magyarországon gyártották, a termékek soha nem is jártak hazánkban. A csipogók értékesítésében Magyarországon és Bulgáriában bejegyzett cégek működtek közre. Ezek a cégek kizárólag közvetítő szerepet töltöttek be, feltehetően azért, hogy leplezzék a valódi eredetet.”

A csipogók feltehetőleg a Tajvan-Hongkong-Libanon útvonalon jutottak el a felhasználókhoz. Hozzáteszi, „a nemzetbiztonsági bizottságon kapott információk alapján Magyarországnak és a magyar titkosszolgálatnak nem volt köze az eseményekhez.”

Az üggyel kapcsolatban az Alkotmányvédelmi Hivatal további vizsgálatokat folytat a társszerveivel és a nemzetközi partnereivel közösen

– írta Sas Zoltán.

Azt is írja, hogy nem merültek fel olyan kockázati tényezők, amely​ek alapján emelni kellene Magyarország terrorfenyegetettségi szintjét.

Vadai Ágnes, a DK parlamenti képviselője korábban arról beszélt, hogy nem engedték be a csipogókról tárgyaló Nemzetbiztonsági Bizottság ülésére, holott éppen az ellenzéki párt kezdeményezte annak összehívását.

Kapcsolódó
Telex: Kihallgatták a robbanós csipogók ügyében érintett magyar cég tulajdonosát
A készülékeket Hongkongból szállíthatták Libanonba.