Segítséget kért egy kilencéves kisfiú, miután az apja megverte az anyját

Letöltendőt kértek a támadóra.

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség azzal a 35 éves férfival szemben, aki két és fél évvel ezelőtt a kisfiuk előtt bántalmazta feleségét. A Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye szerint két közös gyermeke volt a nőnek és a férfinak. Egyikük 2013-ban, a másikuk pedig 2020-ban született.

A pár házassága megromlott, és a férfi 2022-től már tettleg is bántalmazta az asszonyt, aminek gyakran a gyermekek is tanúi voltak. 2022. április 25-én a nő visszautasította a férfi közeledését, aki ezért fejbe dobta őt egy fémből készült játékautóval, a dobással a szeme épségét veszélyeztetve. Az asszony ezt követően távoltartást kért a férjjel szemben, amit a bíróság el is rendelt. A férfi sorozatosan megszegte a számára előírt magatartási szabályokat, emiatt szabálysértési elzárást is kapott.

2022. május 10-én a férfi Salgótarjánban megkérte feleségét, hogy vigye haza autóval. Idősebbik gyermekük kérésére a nő eleget is tett ennek, de az utazás közben szóváltás alakult ki közöttük. A nő a sértegetések miatt félreállt az autóval, mire férje háromszor ököllel beleütött a jármű szélvédőjébe, ami pókhálósra tört.

Az asszony kérte a férjét, hogy szálljon ki, a gyermekükre tekintettel azonban tovább tűrte házastársa viselkedését, aki többször meg is ütötte a feleségét. A bántalmazott asszony megpróbálta felhívni a rendőrséget, azonban a férfi kikapta kezéből a mobiltelefonját és széttörte.

A nő hazamenekült, de a férfi oda is követte őt, és egy csésze forró kávét öntött rá. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a 9 éves kisfiú segítséget kért a közelben lakó rokonoktól. Az ügyészség letöltendő szabadságvesztést és közügyektől eltiltást kért a férfire.