Innovatív Magyar Startup Terjeszkedik Németországban: A PLATIO és a wienerberger Együttműködésével Debütálnak a Napelemes Térburkolatok

Ez a stratégiai együttműködés nemcsak a PLATIO nemzetközi láthatóságát növeli, hanem új dimenziókat nyit a fenntartható építkezés világában. Németországban hamarosan elérhetők lesznek azok a forradalmi burkolatok, amelyek a napenergiát alakítják át elektromos energiává, ezzel hozzájárulva a zöld jövő megteremtéséhez. Az együttműködés egy új korszakot nyit az építőiparban a fenntarthatóság terén.

A PLATIO célja, hogy fenntartható és innovatív építőanyagokat kínáljon, amelyek hozzájárulnak a környezetvédelemhez és az energiahatékonysághoz. Az egyik legnagyobb sikerük a napelemes térkő, amely járható zöld térburkolatként funkciónál. A vállalat több nemzetközi díjat is elnyert és közel 20 országban értékesíti a termékeit és valósít meg sikeres projekteket.  Nemrégiben jelentős mérföldkövet ért el, megállapodást kötött a neves osztrák építőanyag-gyártóval, a wienerbergerrel, a napelemes térkő németországi széles körű forgalmazásáról. A partnerség részeként a wienerberger kibővíti Penter térburkoló termékcsaládját a PLATIO által kifejlesztett járható napelemes burkolatokkal, amely Penter Platio néven kerül forgalomba.

A vállalat ezzel egyidejűleg szeptemberben piacra lépett az új innovációs napelemes deck rendszerével, mely teraszokra, alacsonyabb terhelésű épületek körüli terekre kínál energia termelési megoldást. A társaság tárgyalásokat folytat ausztráliai és ázsiai piaci jelenlétének bővítésére, mellyel egy magyar innováció globális értékesítése valósulhat meg.

PLATIO és a Wienerberger Együttműködés

Sebők András, a Platio Solar ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:
„Büszkék vagyunk erre a partnerségre, és izgatottan várjuk az együttműködést a wienerbergerrel. Küldetésünk a zöldebb városi környezetek létrehozása, a wienerberger pedig ideális partner ahhoz, hogy innovatív napelemes burkolatunkkal elérjük ezt a célt.”

A wienerberger, mint a világ egyik vezető építőanyag-gyártója, jelentős pozícióval bír Magyarországon is, ahol az építőipar egyik meghatározó szereplője. A PLATIO és a wienerberger közötti együttműködés megerősíti a két vállalat közötti kapcsolatokat, és lehetőséget biztosít a PLATIO termékeinek szélesebb körű elterjedésére.

A PLATIO Solar Paver: Fenntartható építőanyag

A PLATIO Solar Paver jóval több, mint egy járható napelem. Egy olyan fenntartható építőanyag, amely lehetővé teszi a megújuló energia előállítását olyan helyeken is, ahol a hagyományos napelemes technológiák nem alkalmazhatók, mint például autóbeállókban, sétányokon vagy közterületeken. A termék váza újrahasznosított műanyaghulladékból készül, ami kiemeli környezetbarát megjelenését. Innovatív és helytakarékos megoldása révén a Solar Paver a zöld építési megoldások új generációját képviseli.

PLATIO és a Wienerberger Együttműködés

A vállalatokról:
PLATIO
A 2015-ben alapított PLATIO Solar egy európai zöld technológiai vállalat, amely fenntartható építőanyagok fejlesztésére specializálódott. A vállalat zászlóshajós termékei, a PLATIO Solar Paver és a PLATIO Solar Deck, lehetővé teszik a napenergia hasznosítását a városi és lakóövezeti környezetekben. A PLATIO Solar termékei ma már több mint 20 országban elérhetők, és számos elismerést kaptak, beleértve az „Ökoindustria Leginnovatívabb Terméke” díjat, amelyet Közép-Európa Zöld Kiállításán és Konferenciáján nyert el.
wienerberger
A Wienerberger GmbH piacvezető az innovatív, fenntartható építési megoldások terén. Az új építkezésektől a felújításokig a wienerberger termékei – beleértve a téglákat, cserepeket és térköveket – hozzájárulnak egy fenntarthatóbb épített környezet kialakításához. A vállalat meghatározó globális építőanyag gyártó és forgalmazó és elkötelezett a környezetbarát és jövőbiztos építési megoldásokat iránt.

További információért látogasson el a következő oldalakra:

www.platiosolar.com
www.linkedin.com/company/platio
www.facebook.com/platiopavings
www.instagram.com/platioPavings

 

Címkék: építkezés