Svéd NATO-csatlakozás

Az ATV kérdésére a miniszter elmondta, nem szabtak határidőt a svéd NATO-csatlakozás elfogadására, hiszen a törökök most jutottak el oda Gulyás Gergely szerint, ahol Magyarország már tart.

Az ATV kérdésére a miniszter elmondta, nem szabtak határidőt a svéd NATO-csatlakozás elfogadására, hiszen a törökök most jutottak el oda Gulyás Gergely szerint, ahol Magyarország már tart. A miniszter szerint a svédeknek arra kellene választ adni, hogy ha csak tévedésnek gondoljuk az utóbbi tíz év sértéseit, akkor miért kellett ezeket végighallgatni. Ha pedig valósak a sértések, akkor miért akarnak velünk újra egy klubban lenni? – kérdezte.

Uniós külügyi főképviselőnek lenni sem muszáj, ez az állapot sem tart sokáig, ki fogjuk bírni még ezt a fél évet – reagált a miniszter arra, hogy Josep Borrel EU-s külügyi főképviselő azt mondta, semmi nem kötelezi Magyarországot arra, hogy az EU tagja legyen.

Sokkal tovább leszünk még az EU tagja, mint ő külügyi főképviselő

– mondta Gulyás.

Kapcsolódó
„Senki nem kényszeríti Magyarországot, hogy az EU tagja legyen” – közölte az unió külügyi főképviselője
Josep Borrell nem lát párhuzamot a szovjet megszállás és az Európai Bizottság működése között, amiről Orbán Viktor beszélt.