Rács mögött karácsonyozik a férfi, aki rá akarta gyújtani a házat egy apára és a lányára

A férfit 12 év fegyházra ítélték korábban gyilkosságért.

Három hónappal meghosszabbította a Tatabányai Járásbíróság annak az L. Tamásnak a letartóztatását, aki rá akarta gyújtani a lakást egy családra Bábolnán. Értesüléseink szerint egy apa élt a lakásban a lányaival.

dr. Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a férfi szeptember 14-én hajnalban ittasan odament ahhoz a bábolnai házhoz ahol az apa lakott a lányaival. Magával vitt kettő öngyújtót és egy benzint tartalmazó flakont, majd a nyitott ablakon keresztül benzint öntött a lakás egyik szobájába, melyben a lakók félálomban pihentek.

A gyanúsított a lakás bejárati ajtaján lévő rés alatt is benzint öntött be a konyha padlójára. A lakók meghallották a folyadék öntésének hangját, megérezték a benzin szagot, és meglátták az ablak előtt a gyanúsítottat.

A férfi ekkor bement a házba, ott leült és több alkalommal is azt mondta, hogy „felgyújtja az egész lakást”. Ezt követően nem sokkal távozott az ismerősei otthonából.

A férfi már többször volt büntetve korábban. Harmincöt évvel ezelőtt 12 év fegyházra ítélték emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és bűnismétlés, valamint bizonyítás megnehezítésének a veszélye miatt három hónappal meghosszabbította a terhelt letartóztatását.