Elítélték a párja 8 éves unokáját évekig erőszakoló férfit, a gyerek szólt az anyjának, de az nem hitt neki

Felmentését kérte a szexuális erőszak büntette miatt elítélt férfi.

Öt és fél év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki többször is szexre kényszerítette a nyolc éves unokáját.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi együtt élt az élettársával Szombathelyen, és annak 2010 novemberében született unokájával, akinek a nagymama a gyámja is volt.

Amikor a nő dolgozott, a férfi vigyázott a kislányra. A férfi kihasználta, amikor kettesben voltak otthon és 2019 februárjától 2021 májusáig a gyermek tiltakozása ellenére több alkalommal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A gyerek 2019-ben elmondta az anyjának, hogy mit csinál vele a férfi, de az nem hitt neki, és semmit nem tett. Amikor a nagymama megtudta a történteket, megszakította az élettársi kapcsolatot és feljelentést tett.

A Szombathelyi Törvényszék öt és fél év fegyházra ítélte a férfit folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt és minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől eltiltotta, ahol 18 év alatti gyerekkel kapcsolatba kerülhetne.

Az  ügyész tudomásul vette az ítéletet, de a vádlott és védője felmentésért fellebbeztek. A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, büntetése megfelelő.