Belföld

A kórházszövetség elnöke nem árulja el, hogy az orvosi kamara tagja marad-e

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

A Magyar Kórházszövetség szerdai kongresszusán a szervezet elnöke az RTL Híradónak többek között arról beszélt, hogy szerinte a Magyar Orvosi Kamara sokkal hangsúlyosabb szerepet kapott az egészségügy átalakításával kapcsolatos tárgyalásokon, mint a kórházigazgatók érdekképviselete.

Velkey György úgy vélekedett, hogy a kamarának volt rengeteg lehetősége ebben a folyamatban elmondani a véleményét, szerinte annak jelentős részét figyelembe is vették, ezért ő nagyon sajnálja, hogy „így befeszült ez a helyzet”.

Az elnök nem tart attól, hogy a Kórházszövetséget is retorziók érik a kormány részéről, mert ők szerinte megtalálják a megfelelő hangot.

Az RTL Híradó annak fényében, hogy a Magyar Orvosi Kamara több mint kétharmada jelezte, hogy a kamara tagja marad, szerette volna megtudni, hogy a szervezet elnöke is így tesz-e, ám Velkey György azt nem árulta el, tag maradt-e. A Magyar Orvosi Kamara, nem akarta kommentálni az elnök szavait.

Kapcsolódó
Szerződés nélkül is ügyeltek háziorvosok
Ezt a MOK titkára is megerősítette. Közben szerveződnek a pertársaságok: Szabolcsban és Győr-Moson-Sopronban is már több mint ötven háziorvos jelezte, hogy kész csoportos pert indítani a járási tiszti főorvosok kényszerítő határozata ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik