Belföld

Navracsics Tibor szerint nyárra megérkezhetnek az uniós pénzek

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Nem kizárt, hogy a nyár folyamán megérkeznek az uniós pénzek Magyarországra – nyilatkozta Navracsics Tibor a Magyar Nemzetnek.

A területfejlesztésért, valamint uniós forrásokért felelős miniszter szerdán Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság (EB) költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosával tárgyalt Brüsszelben, melynek során az Erasmus-ügy kapcsán az egyetemi kuratóriumi összeférhetetlenség kérdése is szóba került. Arról volt szó, hogy pontosan milyen feladatkörei vannak a kuratóriumoknak, és hogy milyen összeférhetetlenségi szabályozást tudnának elképzelni. Mint mondta, a magyar kormány javaslata szerint a miniszterek és az államtitkárok esetében mindenképp bevezetnék az összeférhetetlenséget, ezenkívül arra is javaslatot tettek, hogy legfeljebb kétszer hat évre szólhasson a kuratóriumi tagság.

Navracsics elmondta, hogy az EB azt szeretné, ha szélesebb körben, nem csak miniszterek és államtitkárok, hanem további politikusok, országgyűlési képviselők, valamint polgármesterek esetében is szorgalmaznák az összeférhetetlenséget.

Az időtartammal kapcsolatban pedig az EB szerencsésebbnek tartaná, ha a kuratóriumi tagság kétszer négy évre szólhatna.

A miniszter elárulta, hogy ismét készítenek egy anyagot, melyről valamikor március végén, április elején tárgyalnak ismét.

Ha tudjuk tartani az menetrendet, akkor nem kizárt, hogy a nyár folyamán már a források technikailag megérkezhetnek Magyarországra

– nyilatkozta Navracsics.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik