Idén korán írta ki az MTVA a 30 milliós tapsbeszerzést

Az előző közbeszerzést tavaly augusztusban kötötték 12 hónapra.

December elején ismét közönség biztosítására írt ki közbeszerzést az MTVA, sőt az Rtl.hu által bemutatott dokumentumok szerint már meg is van a nyertes: a Casting Office Kft. nettó 29 millió 760 ezer forintos ajánlati árral.

A műszaki leírás szerint az MTVA a szolgáltatást jellemzően a Kunigunda úton található székhelyén működő stúdiókban, illetve más külső helyszínen veszi igénybe.

A közönségnek „tapsoló” feladatokat kell ellátnia a gyártásában készülő műsorokban.

Az eljárásban 12 hónapos időszakkal számoltak, a keretösszeget az MTVA egyéves várható igényét figyelembe véve határozták meg. Eszerint a közönség igénybevétele napi legfeljebb 12 óra, a tervezett maximum létszám 200 fő naponta, a tervezett maximum létszámmal számolva 16 felvételi nap. A szolgáltatás becsült mennyisége mindezek alapján 3200 fő.

A tapsbeszerzés érdekessége, hogy az MTVA tavaly júliusban írt ki ugyancsak 30 millió forintos keretösszeggel közbeszerzést közönség biztosítására, ezt ugyancsak a Casting Office Kft. nyerte, augusztus közepén kötöttek szerződést. A megrendelő az összeg 70 százalékára vállalt lehívást, ahogyan jelen közbeszerzésnél is.

Ugyancsak 12 hónappal számoltak, a szerződést azonban nem egyéves időtartamra, hanem a keretösszeg kimerüléséig kötötték. Ez az új eljárásból kiindulva kimerülhetett, viszont a kalkulációban használt 12 hónap még messze nem telt le. A lap erről megkérdezte az állami médiát is, de válasz még nem érkezett.

Címkék: mtvatapsolás