12 évet kapott a férfi, aki szétrúgta a mostohaapja fejét, mert nem fizetett az anyjával való kapcsolatáért

Az acélbetétes bakanccsal fejbe rugdosott férfi maradandó sérüléseket szenvedett.

Tizenkét évre súlyosította a Pécsi Ítélőtábla annak a férfinek a büntetését, aki acélbetétes bakanccsal rúgta szét a mostohaapja fejét, mert az nem fizetett az anyjával való kapcsolatért.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a tolnai férfi három évvel ezelőtt együtt italozott az édesanyjával párkapcsolatban álló férfivel. A sörözőből az esti órákban hazaindultak. Útközben a férfi felszólította a mostohaapját, hogy adjon neki pénzt azért, mert kapcsolatot létesített az anyjával.

Az ittas férfiak között szóváltás alakult ki, melynek során a férfi ököllel leütötte a mostohaapját, majd az acélbetétes munkavédelmi bakancsával többször is nagy erővel fejbe rúgta. Végül pénzét és értékeit magához véve távozott a helyszínről. A bántalmazás következtében az áldozata maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérüléseket szenvedett. Életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elsőfokú bíróság tíz év szabadságvesztésre ítélte a férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint egy másik, későbbi garázdaság. Az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség is fenntartott. A védelem az emberölés bűntettének kísérlete tekintetében felmentés iránt fellebbezett.

A táblabíróság a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve 12 évre súlyosította az elkövető büntetését.