Két háza és nyolc egyéb ingatlana mellett licitált a bébi polgármester a bajba jutott család házára

Egész komoly ingatlanvagyon mellé szerezte meg a négygyerekes család házát.

Komoly ingatlanvagyon mellett érezte úgy a Veszprém megyei Béb polgármestere, Brunner Imre, hogy meg kell szereznie a faluban egy négygyerekes család házát, amelyet a végrehajtó elárverezett. Mindez Brunner vagyonnyilatkozatából derült ki, amit a K-Monitor adatigényléssel kért ki, és továbbított a 24.hu-nak.

Brunner Imre 2022. januári bevallása szerint egy 120 és egy 80 négyzetméteres házzal rendelkezett Bében. Volt két belterületi telke a faluban, az egyik 1410, a másik pedig 2198 négyzetméteres. Bében volt továbbá négy szántója is, összesen 4 hektárnyi, és a szomszédos községben, Ugodon is volt egy kisebb szántója és szőlője.

Emellett 3,5 millió forint megtakarítást tüntetett fel, amiből ki tudta fizetni a július végén egyedüli licitálóként elnyert házat a végrehajtási árverésen, ugyanis mint azt korábban megírtuk, mindössze 3 millió forintra értékelték a 80 négyzetméteres családi házat.

A házat már birtokba is vehette, mert a családnak augusztus végéig kellett kiköltöznie az ingatlanból. A kiköltözés után a rendőrségen feljelentést tettek hivatali visszaélés gyanúja miatt a polgármester ellen, a rendőrség pedig ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.

Brunner Imrét többször is kerestük, de amikor személyesen találkoztunk, nem kívánt nyilatkozni, levelet pedig hiába írtunk neki többször is, nem reagált.