Belföld

Megnyerte a pert a Facebook-posztja után elküldött ellenzéki tanárnő

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Pert nyert egy ellenzéki érzelmű kecskeméti pedagógus, akit egy bejegyzése miatt küldött el az állományból egy fideszes iskolaigazgató, írja Népszava.

A cikkben emlékeztetnek, Borosné Kerekes Lívia tavaly döntött a váltás mellett, jelentkezett a Szent-Györgyi technikumba, ahol meg is egyeztek, szeptembertől ott kezdhet. A szakképzési centrumhoz tartozó Szent-Györgyiben augusztus 28-tól alkalmazhatták volna, így fordult rá a pedagógus a nyári szünetre. Egy ügyeleti napon, július elején a tantárgyfelosztásról egyeztettek volna, de ez már nem történt meg, ahogy a szerződés aláírása sem.

Történt ugyanis, hogy a magyar szakos tanárnő közzétett az interneten a korábbi munkahelyével és a saját osztályával egy írást.

Ebben többek között az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról írtam. Egy nappal később, július 6-án egy rövid elektronikus levelet kaptam a Szent-Györgyiből azzal, hogy átnézték a tantárgyfelosztást, mégsem kívánnak foglalkoztatni. A legnagyobb meglepetésemre ezt az üzenetet már a kecskeméti közgyűlés Fidesz-frakciójának egyik képviselője, Papp Zoltán jegyezte igazgatóként

– állította a Népszavának a tanárnő.

Gyanítja, hogy a lavinát a facebookos írása indította el, de nem hagyta magát, pert indított.

Végül nyert, ráadásul ügyvéd segítsége nélkül. A Kecskeméti Törvényszéken kimondták, 181 ezer forint kártérítés illeti meg a munkaszerződés meghiúsulása miatt. És kimondták azt is, hogy a Szent-Györgyi újonnan kinevezett igazgatója megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét. Arra ugyanakkor nincs bizonyíték, hogy a Facebook-poszt az oka a történteknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik