Belföld

Apa és fia fújt le és rabolt ki négy migránst a román határnál

Határsértőket rabolt ki egy férfi és fia a román határ közelében. A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi “önkéntes határvédőként” járőrözött gépkocsival a román-magyar határtérségben csütörtök este, amikor észrevettek több határsértőt.

A két férfi odament a négy sértetthez, és egy gázriasztófegyverrel, valamint egy gázsprayvel, “money, phone!” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. Azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, gázsprayvel fújták le őket. A gyanúsítottak 2300 eurót, 400 dinárt (több mint 900 ezer forintot) és mobiltelefonokat vettek el az áldozataiktól.

A férfiak később értesítették a rendőröket, a határsértőket feltartóztatták, a lopott pénzt pedig elrejtették a kocsijukban, a mobiltelefonokat pedig eldobálták. A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészséggel, és szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság döntése nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik