Belföld

Rácz Zsófia megígéri mindenkinek, nem megy messzire

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Vasárnap délelőtt megírtuk, hogy kinevezték az ötödik Orbán-kormány helyettes államtitkárait, és a 108 fős listán nem volt ott Rácz Zsófia neve. Ráczot még 2019-ben, 22 évesen, egy külön törvénymódosítás után nevezték ki ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárnak Novák Katalin alá az Emberi Erőforrások Minisztériumában, most viszont ebben a minőségében nem kapott újabb megbizatást.

Emiatt Rácz nem bánkódik, legalábbis az általa frissen közzétett Facebook-bejegyzés nem árulkodik ilyesmiről. Posztjában azt írja:

Hálás vagyok, hogy bizalmat kaptam ennek a nemes munkának az elvégzéséhez; igyekeztem lehetőségeimhez mérten a maximumot kihozni a rendelkezésemre álló időszakból.

Szerinte jól vizsgázott az ifjúságpolitikai szektor azon idő alatt, amíg ő is a fedélzeten volt, még úgy is, hogy kinevezése után nem sokkal berobbant a komoly kihívásokat tartogató koronavírus járvány. Rácz szerint munkájuk sikerességét mutatja, hogy megvalósult a 25 év alattiak SZJA-mentessége és az, hogy a fiatalok egyre szélesebb körének van lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljanak ösztöndíjjal.

Jövőjével kapcsolatban pedig úgy fogalmazott:

Hogy hova tovább, az hamarosan kiderül , de egyet megígérek: nem megyek messzire. Nem tudom és nem is szeretném elengedni a szívügyemet: az ifjúságpolitikát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik