Belföld

Meghalt a tomajmonostorai kisbuszban felejtett négyéves kislány

Meghalt az a négyéves óvodás kislány, akit egy gyerekeket szállító kisbuszban felejtettek kedden Tomajmonostorán. A tragikus hírt megerősítették a Blikknek az elhunyt kislány szülei.

Később a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya is megerősítette a hírt. Megkeresésünkre azt közölték, hogy halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt folytatják le a további eljárást.

A kislány közel nyolc órát töltött a felforrósodott buszban. Életveszélyes állapotban vitték a debreceni kórházba kedd délután mentőhelikopterrel, miután eszméletlen állapotban rátaláltak. Az orvosok napokig küzdöttek az életéért. A Debreceni Egyetem sajtószolgálata a távirati irodának küldött közleményében azt írta, hogy az intenzív osztály szakemberei mindent megtettek, hogy megmentsék a kislány életét, de a legmagasabb szintű ellátás ellenére is elhunyt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság gyanúsítottként hallgatta ki az 56 éves kunhegyesi buszsofőrt a történtek után. Megkerestük a rendőrséget a kislány halálával kapcsolatban, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítünk!

Mári Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a tragédiával kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság saját hatáskörébe vonta az eljárást, és a továbbiakban halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Kapcsolódó
Gyanúsítottként hallgatták ki a sofőrt a buszban felejtett négyéves kislány ügyében
Továbbra is életveszélyes állapotban van a forró buszban hagyott gyerek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik