Belföld

Hullámvasút-baleset történt a dunakeszi gyermeknapon, négyen megsérültek – frissítve

Súlyos hullámvasút-baleset történt vasárnap Dunakeszin, egy gyermeknapi rendezvényen. A Budapest Környéke azt írta, hogy kiszakadt a hullámvasútnak az egyik kereke, és több gyerek is úgy beverte a fejét, orrát, hogy ömlött a vérük.

Megkerestük a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, Szabóné Berki Bianka szóvivőtől azt a választ kaptuk, hogy a Dunakeszi Katonadombon megtartott gyereknapi rendezvényen felállított hullámvasúton feltehetően meghibásodás miatt történt vészfékezés.

A mentősök négy embert vittek kórházba. Egy felnőtt és három gyerek könnyű fej- és hámsérüléseket szenvedett. A Dunakeszi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen

– mondta a szóvivő, hozzátéve, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Frissítünk!

A vidámpark üzemeltetője közleményben reagált a történtekre.

 

„Zavartalanul működött egész nap a vidámpark minden játéka, így a bobkocsis sárkányvasút is, amelyen 1 menet 5 körből áll. Egyik alkalommal az utasok közül egy gyermek az első kör után felállt, mert rosszul lett, és jelezte, hogy ki akar szállni. Az irányítófülkében ülő kollégánk észlelte a jelzést, és alkalmazta a vészmegállítót. A hirtelen fékezés hatására egy ponton eltört egy összekötő a pályán, ezért kitört egy kerék és megbillent a szerelvény. Ezek miatt és a fékezés eredményezte hirtelen megállás miatt megütötték magukat az utasok” – tudatta Steingruber Pál, a Dunakeszi önkormányzat honlapján lévő közleményében, vette észre a  Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik