Belföld

Meghalt M. Richárd

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Meghalt a két halálos áldozattal járó Dózsa György úti baleset miatt három és fél év fogházra ítélt M. Richárd – közölte a férfi családja az Instagramon, írta meg a Blikk. „Ég veled. Ricsi” – köszönt el tőle az unokatestvére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lakatos Levente (@lakatoslevente) által megosztott bejegyzés

M. Richárd már hosszabb ideje küzdött szívproblémákkal, és büntetésének letöltése alatt kétszer is sztrókot kapott. Tavaly decemberben válságos állapotban vitték a berettyóújfalui börtönkórházba.

A férfi a kétezres évek elejétől többször is összetűzésbe került a törvénnyel. A legsúlyosabb büntetést a kecskeméti maffiaperként elhíresült ügyben kapta 2006-ban, amikor jogerősen nyolc év fegyházra ítélték bűnszervezet tagjaként elkövetett emberölés előkészülete miatt társtettesként, valamint bűnsegédként elkövetett fegyvercsempészet miatt.

M. Richárdot tavaly júliusban három és fél év fogházra ítélték a 2017. május 15-én történt Dózsa György úti tragédia miatt, amikor  125–140 km/óra közötti sebességgel belerohant a Mercedesével egy szabálytalanul kanyarodó Citroënbe, amely a buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott. A balesetben egy 24 éves egyetemista fiú és egy 37 éves kisgyermekes apa vesztette életét, öten pedig megsérültek.

A férfit két hét múlva állították volna bíróság elé a vesztegetési ügyében. Ez az az ügy, amikor azzal vádolták, hogy pénzért akarta visszaszerezni a jogosítványát.

M. Richárd állapota már hetek óta kritikus volt. Családja jó másfél héttel ezelőtt közölte, hogy mesterséges kómában tartják, és összesen nyolcvan kilót fogyott.

Kapcsolódó
Jován László: Ha szakszerű kezelést kap M. Richárd, akkor nincs ez a haláleset
Ügyvédje szerint a sorozatos mulasztások miatt halt meg a férfi. A BVOP visszautasítja a vádakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik